יש לך את זה? ל”ג–כמה מעלות טובות למקום עלינו?

השעה שבע בבוקר, אתה יודע איפה אתה בסדר?

עד לפני חצי שעה הכל היה ברור לך, במקרר נחה עוגת האגוזים שהכנת אתמול בלילה, מתכון טבעונאי שמצאת תוך כדי בחינה של הפעילות בקבוצת פייסבוק שהצריכה התייחסות לפעילות חריגה. כל הערב דילגת בין השיש ומעבד המזון לבין המחשב, צופה בגאווה בבוטים שלכם מפענחים את זרמי המעמקים של הקבוצה.

שניים מהם נזרקו מהקבוצה ונחסמו מלחזור אליה, אבל זה היה סיכון מחושב שלקחת על עצמך מראש, שלושה אחרים הצליחו להשתלב ולגרוף אהדה, אחד מהם לפחות, אתה משוכנע, הצליח לבסס לעצמו מעמד שיוכל להשתלם כשיעלה הצורך.

לפעמים אתה מוצא את עצמך תוהה על ההתעקשות הזו, האישית שלך, להמשיך במאמץ הסיזיפי להיות גם שם, לא לנטוש את המקום שיצאת ממנו ולוותר עליו.

לעזאזל, אתה חושב לעצמך, איך זה שאתה מקדיש כל כך הרבה מאמץ לקבוצת בישוול טבעוני עם כמה אלפי חברים, שהרווח שתפיק ממנה הוא אפסי, לא פחות מאמץ מזה שאתה מקדיש לשוק הנדל”ן בברלין ובניו יורק על המיליונים שהם יכולים להזרים לכם.

אבל אין לך ברירה. רק ככה, אתה משוכנע, תצליח לשמר את המעמד ואת היתרון שלכם, רק עם העקשנות הבלתי מתפשרת הזו לראות את אותם דגמים גם ברמת המיקרו, גם במקומות הכי קרובים וחסרי חשיבות לכאורה. רק ככה תמצא מתכון מפתיע לעוגה שתתאים לכולם על שולחן הסדר.

ליד הדלת מונחות השקיות עם מתנות לכולם. גם בהן אתה גאה. אם זה יילך כמו שאתה מצפה, זה עומד להיות עוד מוצר מבריק שלכם.

לכל אחד במשפחה המורחבת הצלחתם להתאים משהו. לכל אחד שיש לו איזושהי נוכחות מקוונת, רק לסבא שלך נאלצת לבחור משהו על סמך קירוב מבוסס חתכים דמוגרפיים כלליים יותר. לכל השאר האלגוריתמים הצליחו למצוא התאמה מושלמת, מקורית ומדוייקת. זה לפחות החיזוי שלהם, רמות הוודאות נעות כולן מעל קו שמונים האחוזים, רמת ההפתעה והמקוריות על תשעים אחוז.

כל העובדים בצייטגייסט קיבלו הנחיה חד משמעית לקנות לפי האלגוריתם, מייד אחרי החג תתכנסו לישיבה דחופה של הפקת לקחים לקראת השקה.

הכל מוכן לסדר. אפילו ההגדה.

זה היה רעיון שלך. מצאת זמן להתעסק עם זה בין משימה אחת לאחרת, עבדת על זה בטיסות, בקשר ישיר עם המחלקה הגרפית. הרצתם קרולר בסיסי על זירת הממים הישראלית, ליקטתם כל דבר שהתייחס איכשהו לטקסט של ההגדה, בחנתם אותם והשארתם את הטובים ביותר. חילקתם ארבעה עותקים לכל עובד, שלחתם מתנות לכל הלקוחות היהודיים שלכם בעולם.

שבנים

הכל מוכן לסדר. כולל הרובוטים של תורנות החג.

הם מוכנים עם אלגוריתמים שיידעו לטפל בכל מה שצפוי כל כך מראש בערב הארוך הזה. אתה גאה בהתעקשות שלך לשחרר את כולם לסדר, לא להשאיר אף תורן במחלקה שלך. למרות המחאות המבודחות שלהם אתה יודע שכולם מודים לך. אף אחד מהם לא באמת חיפש את ההזדמנות לברוח מזה, כולם ישמחו להשתעמם, להתעצבן ולאכול עם המשפחה שלהם. רק ב-IT הייתם חייבים להשאיר מישהו בכל זאת, מישהו שיבדוק ששום דבר רע לא קורה לשרתים שלכם.

הכל היה מוכן לסדר. עד לפני חצי שעה. עד שהטלפון צלצל.

טלפון בשעה כזו, בטח בערב חג, הוא משהו שמקפיץ אותך מהמיטה בבהלה, מעורר מייד את כל החרדות. כמעט תמיד זה מצב חירום נקודתי. משהו שיכול היה לסבול דיחוי, משהו שאתה מצליח לטפל בו אחרי כמה דקות של מחשבה, אבל אתה חי בחרדה מתמדת, יודע שפעם אחת זה יכול להיות אחרת, שמספיקה פעם אחת אחרת כדי שהכל יקרוס.

זה לא מה שקרה הפעם. זה אפילו לא היה טלפון מהעבודה. “יש לך חבילה בדלת” אמר מי שאמר בצד השני, “חג שמח”, ואז ניתק.

אתה יושב מול המחשב. המעטפה הפתוחה לצדך.

“אנחנו יודעים שיש לך יומיים חופש עכשיו, וחשבנו שזו תהיה הזדמנות טובה להיפגש בלי למשוך תשומת לב” נכתב בשורות הפתיחה. בשתי אצבעות אתה אוחז כרטיס טיסה למוסקבה שצורף למעטפה, ההמראה בעוד שש שעות.

השעה שבע בבוקר. אתה יודע איפה תהיה בסדר?

4 תגובות ל“יש לך את זה? ל”ג–כמה מעלות טובות למקום עלינו?”

  1. יש פיצוציות במוסקבה?

    [להגיב לתגובה זו]

  2. ההתעקשות ללכת עם ההסתעפות הרוסית היתה המסמר האחרון בזיהוי תבניות, תיזהר עם זה.
    רוסיה היא Trope סופר-בעייתי.

    [להגיב לתגובה זו]

  3. ניטפוק: בהנחה שקבוצת הבישול אשר בא הוא מצא מתכון לעוגה היא טבעונית, אז אני חושב שהעוגה אינה טבעונאית אלא גם טבעונית. טבעונאים זו אידאולוגיה שונה אשר מעבר לאי אכילת מזון מן החי הדוגלים בה לא אוכלים כל מזון מעובד מסיבות בריאותיות, אקולוגיות ונטורליסטיות, כך שקשה עד כמעט בלתי אפשרי להכין עוגה טבעונאית.
    אם אני כבר מגיב, אני חייב לומר שהסיפורים בהמשכים שלך פשוט נפלאים. לרוב קורא הRSS שלי היה ממש עמוס אז דילגתי עליהם, אבל הבוקר התיישבתי לקרוא סופסוף את "יהיה לך את זה!" שמציג בצורה נהדרת בעיני את הדינמיקה והתגמול הממכר של הרשתות החברתיות. ממנו נשאבתי כמובן ל"יש לך את זה!" ואח"כ הסיפור הזה.

    [להגיב לתגובה זו]

    שחר Reply:

    קודם כל תודה רבה! מאוד משמח לשמוע.
    בעניין הטבעונאות – אני מודע להבדלים. התבססתי על דוגמא אמיתית שאכן נתקלתי בה בקבוצת בישול טבעוני בפייסבוק והיתה גם טבעונאית. בכל מקרה יש לא מעט עוגות "גבינה" שהן גם טבעונאיות שזה די הגיוני בהתחשב בזה שגם בעוגות גבינה על בסיס חלב יש הרבה שאינן מצריכות אפייה.

    [להגיב לתגובה זו]

השארת תגובה

Subscribe without commenting