עסקית היי-טק: הסושי של בנטו

לארכיון המדור 

'בנטו' פרצה לחיינו בסערה לפני כארבעה חודשים, נושאת על כנפיה את בשורת קומבינציות הסושי במחירים שפויים. לעובדים הותיקים שנאלצו עד אז להתמודד עם המחירים המופקעים של 'סואי' ושל 'סושי סמבה' זו היתה בשורה משמחת במיוחד. אני, שהייתי חדש בחברה, הצטרפתי לגל ההזמנות הראשון. במשך כמה ימים היה קשה עד בלתי אפשרי להזמין מ'בנטו' שהלכה והקדימה את שעת הסגירה של ההזמנות עקב הפופולריות הגואה. אחרי כמה כשלונות השכלנו לתאם עמדות ולחבור להזמנה מרוכזת עוד לפני הקפה השני של הבוקר. הזכרון העמום שלי מאז הוא של אכזבה. נטשתי את 'בנטו', או לפחות את קומבינציות הסושי שלהם. פעם או פעמיים בדרך עוד הזמנתי את אחת ממנות האטריות שלהם, וגם שם לא נרשמה הצלחה מסחררת.

כיוון שמדובר במדור בעל אתיקה נוקשה שירשתי ממבקרי המסעדות של הניו יורק טיימס, החלטתי שיהיה זה לא הגון מצדי לחרוץ את דינה של מסעדה כל כך פופולרית על סמך זכרון עמום, וכך, בשעה מוקדמת יותר היום, שמתי נפשי בכפי ובחרתי להזמין פעם נוספת את אחת מקומבינציות הסושי שלהם. המחירים האטרקטיביים של השבועות הראשונים הוכרזו בדיעבד, ומהר מאוד, כמחירי הכרות, שהוחלפו במחירים גבוהים מעט יותר, ועדיין שפויים. המחירים החדשים ומגבלות התקציב של המדור (לא יותר מ-35 ש"ח להזמנה כזכור) השאירו אותי עם בחירה בין שתי אפשרויות בלבד: קומבינציה קומבינציה 2 הצמחונית וקומבינציה 1 המינימליסטית הכוללת 6 אבוקדו מאקי, 4 סלמון מאקי אינסייד אווט – אבוקדו ומלפפון עטוף בסלמון, 4 קליפורניה מאקי אינסייד אווט – שרימפס ואבוקדו עטוף בסומסום (31 ש"ח), בלי היסוס נפל הפור על קומבינציה 1, המחיר אינו מאפשר כמובן תוספת של סלט או מרק מיסו לארוחה. למזלי מצאנו את עצמנו עם עודפי אוכל מארוע גדול במטבח החברה היום, מה שאפשר לי להסתפק בארוחת צהריים מצומצמת כזו.

לצערי הרב אני חייב לומר ומייד שההזדמנות השניה שהענקתי ל'בנטו' לא הוכיחה את עצמה. הסלמון והשרימפס, בדרך כלל רכיבים שעלולים להתגלות כמפוקפקים בסושי זול דווקא היו טריים ואיכותיים, גם אם הסלמון מאקי הגיע אליי מפורק ונדרשתי להרכיב אותו מחדש לפני האכילה. אלא שהבעיה הגדולה של 'בנטו', בדיוק כפי שזכרתי מהנסיון הקודם שלי, נשארה האורז. משהו בתהליך הבישול של האורז אצלם פשוט לא עובד, וגרגרי האורז לא מצליחים להשתלב למרקם שיהפוך את גליל הסושי לישות אחת, נדמה לי שהסיבה העיקרית היא שהאורז נשאר קשה מידי. היום התלווה לכך גם טעם לוואי עם רמז ראשוני לקלקול מתפתח.

עצוב לראות עד כמה הכמיהה לסושי במחיר סביר מבטיחה ל'בנטו' שתישאר פופולרית בקרב פועלי ההיי-טק מזי הרעב. תודעה כוזבת, כבר אמרתי פעם?

3 תגובות ל“עסקית היי-טק: הסושי של בנטו”

  1. אכן יש בעיות עם ההזמנות שלהם. קולגה שלי ניסתה להזמין מנת אטריות עם בקר ונכשלה יום אחרי יום. ההזמנה פשוט לא הגיעה.
    לדבי הסושי, אני דווקא מוצא אותו טעים. אם תרחיב את טווח ההזמנה ל 38 או 40 תוכל להנות מקומבינציות 3 או 4 שהן אפילו משביעות!
    לארוחת ערב (אם נתקעת במשרד) גם קומבינציות 1 ו 2 מאוד משביעות. אני מצאתי את הסושי של בנטו די טעים.

    [להגיב לתגובה זו]

  2. יוחאי: כעיקרון אין לי בעיה עם הרחבת טווח ההזמנה, ואני חוטא בו לא אחת, אבל מדיניות המערכת בכל הנוגע לארוחות שיבוקרו כאן במדור היא קשיחה להחריד (לפחות בשלבי ההרצה הראשוניים שלו). בכל מקרה, כיוון שהבעיה שלי עם בנטו מתרכזת בטיב האורז שלהם קשה לי מאוד להאמין שמשהו ישתנה לטובה עם העסקיות הנרחבות יותר.

    [להגיב לתגובה זו]

  3. הסושיה היחידה בעיר הלא-שפויה, שמוכרת סושי במחיר שפוי לחלוטין.
    תפריט להזמנות מצאתי באתר המשלוחים הגדול
    http://www.mishlohim.co.il/business.asp?businessID=3998

    תהנו :P :P :P

    [להגיב לתגובה זו]

השארת תגובה

Subscribe without commenting